Behandlinger

FOREBYGGENDE BEHANDLING

Hos oss gjennomfører vi en grundig undersøkelse med to røntgenbilder, puss og rens av tannstein og misfarging. Ved behov supplerer vi med flere røntenbilder eller OPG ( oversiktsrøntgen).

FYLLINGER

Fyllinger blir lagt dersom du har hull som har brutt gjennom emaljen på tannen eller du har mistet en fylling eller en del av tannen. Vi legger estetisk fine hvite fyllinger av kompositt/plast.

ROTFYLLINGER

Dersom du får betennelse/bakterier i nerven på en tann må tannen rotfylles. Da fjerner vi nerven i tannen og fyller igjen rotkanalen. Dette blir gjort med god lokalbedøvelse og behandlingen skal være smertefri. Etter at tannen er rotfylt erstattes tannkronen med en krone eller en hvit fylling.

KRONER

Dersom det mangler mye tannsubstans/emalje på en tann kan man ha for lite feste til en fylling. Da må det lages en krone på tannen. Kronen fremstilles av en tanntekniker og er som oftest laget av porselen eller en metallkjerne med porselen utenpå.

BROER

Dersom man mangler en eller flere tenner kan disse erstattes med en bro. Da må man slipe på nabotennene og feste broen til disse. Broer blir fremstilt i samme materialer som kroner og fremstilles av en tanntekniker.

BLEKING

Hos oss får du fremstilt blekeskinner som du bruker hjemme om dagen eller om natten.

BITTSKINNE

Ved tanngnissing og anspent kjeve og ansiktsmuskulatur kan det fremstilles en bittskinne som behandling.

AKUPUNKTUR

Akupunktur brukes ved smertetilstander, TMD, i muskulatur og kjeve. Akupunktur brukes gjerne i kombinasjon med bittskinne og massasjeterapi av triggerpunkter.

SNORKESKINNE

Vi er sertifisert til å framstille SomnoDent®-skinnene i samarbeid med din fastlege og framstiller Somnomed søvnapnè skinne i samarbeid med din Øre-Nese-Hals lege.

Se Somnomed sin nettside for informasjon om de ulike skinnene. Vi hjelper deg med å finne den beste løsningen for deg. www.somnomed.com/no/

IMPLANTAT

Mangler man en eller flere tenner kan disse erstattes med implantater. Et implantat er en titanskrue som er festet i kjevebeinet og så fester man en krone oppå dette.

Hos oss kan du få utført all type imlantatbehandling, både kirurgisk innsetting av impantat og protetisk behandling. Vi har tannleger med godkjenning til å gjøre protetisk behandling med refusjon fra HELFO. Ta kontakt for mer info og sjekk gjerne www.nordic.straumann.com/no/patients.html